11.10.2023. 14:12
0
Tevez još jednom oduševio Argentince projektom koji je pokrenuo kao trener Independientea
Završio je karijeru i ušao u trenerske vode, ali sa ciljem da mladićima pokaže šta je zapravo bitno u životu

Legendarni argentinski napadač Carlos Tevez pokrenuo je novi projekat kao trener Independientea, o kojem pišu brojni argentinski i svjetski mediji.

Tevez je imao teško odrastanje u siromašnom kvartu Buenos Aires Fuerto Apacheu, a otkad je riješio ekonomske poteškoće u životu, isticao je da je novac jako bitan i da igrače ne treba osuđivati što odlučuju igrati u egzotičnim zemljama za više novca.

"Buduće generacije moje porodice neće biti poput mene, trebaju imati sve. Ne samo moja djeca, nego svaki Tevez. Ne želim da budemo u problemima nikad više, a za to nam je potrebno obrazovanje. Ja nisam imao nikakve šanse, moja djeca i djeca mojih rođaka će imati. Moraju se obrazovati, trebaju biti doktori, učitelji, trebaju biti sposobni da se brinu o sebi i da ih niko ne može manipulisati", više puta je govorio Tevez.

Kao trener Independientea odlučio je svakom igraču obezbijediti učitelja, nakon što je shvatio da su mnogi od njih jedva pismeni ili čak nepismeni. 

"Tokom treninga visokog intenziteta postavljali bismo im pitanja. Neki od njih nisu znali sabrati dva i dva. Doslovno. To se ne smije dešavati, a to se dešava samo zato što su siromašni. To ćemo zaustaviti i više se neće ponavljati. Samo obrazovanje može argentinski narod izvesti iz siromaštva, i ja ću se potruditi da pomognem onoliko koliko mogu", kazao je Tevez, prenosi Oslobođenje.

(Mubina Lj.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.