16.10.2023. 12:55
0
Ronaldo će večeras istrčati na teren Bilinog polja, a prije 12 godina je za njega ovo izjavio
FOTO: N1
Fudbalska reprezentacija BiH će večeras, u okviru 8. kola kvalifikacija za Euro, dočekati ekipu Portugala. Nakon gostujuće pobjede nad ekipom Lihtenštajna, sada će se izabranici Save Miloševića suočiti sa znatno težim i ozbiljnijim protivnikom.

Selekcija Portugala sastavljena je od velikih fudbalskih zvijezda, ali sve oči su uprte ka jednom od najvećih fudbalera ikada, Cristianu Ronaldu. On će večeras istrčati na teren Bilinog polja, isto kao što je to uradio prije 12 godina u baražu za Evropsko prvenstvo 2012. godine. Tada je naša selekcija uspjela ostvariti aktivan rezultat pred uzvratnu utakmicu, ali su u Portugalu poraženi rezultatom 6-2.

Ono što je zanimljivo jeste sama izjava Ronalda za portugalske medije na kraju meča u Zenici. Vidno frustriran stanjem terena, rekao je sljedeće:

"Je li mi travnjak stvarao probleme? Prije bih to nazvao povrtnjakom. Svejedno, odigrali smo dobro. Stvorili smo četiri vrhunske prilike za gol, oni samo jednu."

Vjerovatno su njegove riječi uticale na to da se godinu dana kasnije pokrene projekat rekonstrukcije terena i da stadion Bilino polje postane prvi u državi sa modernim terenom. Ostaje nam da vidimo hoće li ovaj put Ronaldo biti zadovoljan terenom ili će imati nove primjedbe.

Podsjetimo, utakmica između Bosne i Hercegovine i Portugala igra se večeras na stadionu Bilino polje u Zenici s početkom u 20:45 sati.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.