6.11.2023. 18:27
0
Školovan u najjačim evropskim ligama: Da li ovaj potez Al-Tuwaijrija znači da sigurno preuzima Željezničar?
Bh. sportsku javnost danas je iznenadila vijest da bi Nermina Bašića na klupi Željezničara trebao naslijediti Abdulhakeem Al-Tuwaijri.

Ovaj trener iz Saudijske Arabije je školovan u najjačim evropskim ligama. U Nogometnom savezu Engleske stekao je prvi i drugi nivo obrazovanja za nogometnog trenera, a UEFA A i Pro licencu stekao je u nogometnim savezima Škotske i Sjeverne Irske.

Master nogometnog menadžmenta završio je u institutu jednog od najvećih svjetskih nogometaša ikada, Johan Cruyff institutu u Barceloni.

Prema podacima Transfermarkta, Al-Tuwajiri je u karijeri bio samo asistent u Slaviji Prag i to od februara do juna ove godine kada je pomagao u radu Jindrichu Trpisovskom.

Da je Saudijac zaista blizu preuzimanja kluba sa Grbavice potvrđuje i njegov potez na društvenim mrežama, gdje je već 'zapratio' zvaničnu stranicu FK Željezničar na Instagramu, prenose Vijesti.



(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.