10.11.2023. 15:56
0
Ogromna cifra za bh. uslove: Zrinjski zaradio pozamašnu svotu novca
FOTO: HŠK ZRINJSKI/FACEBOOK
Zrinjski je postao prvi bh. klub koji se plasirao u grupnu fazu UEFA-inog takmičenja, a naravno, sa historijskim rezultatom za stigli su i novci.

Plemići imaju zagarantovani prihod od 3 miliona eura jer su izborili plasman u grupnu fazu Konferencijske lige. Taj iznos ne uključuje dodatne prihode od desetogodišnjeg koeficijenta, marketinškog kolača, TV prava, prodaje ulaznica.

Svaka pobjeda u grupnoj fazi KL Mostarcima će donijeti nagradu od 500.000 eura, a neriješen ishod nešto manje 166.000 eura. S tim da su Mostarci pobijedili ekipu AZ Alkmaara rezultatom 4:3 u fantastičnom preokretu, tako su i zaradili dodatnih 500.000 eura. 

Ekipa Zrinjskog je ukupno zaradila  4.177.500 eura, što je ogroman novac za bh. uslove. Kada uporedimo zaradu ostalih bh. klubova  ove sezone od evropskih utakmica vidimo da je Željezničar zaradio 550.000 eura nakon odigrana dva kola, Borac je zaradio 450.000 eura, a ekipa Sarajeva je inkasirala 250.000 eura nakon što je ispala u prvom pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku lige.

Ekipa Krunoslava Rendulića ima još dvije utakmice do kraja grupne faze, ali šanse da prođu dalje su minimalne. Ostali su im da odigraju susret protiv Aston Ville i već pomenutog AZ Alkmaara. 

(Aldin B.)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.