30.11.2023. 15:11
0
Liverpool oslabljen za Evropa ligu
FOTO: AP
Večeras su na rasporedu utakmice 5. kola grupne faze Evropa lige. Fudbaleri Liverpoola će večeras dočekati ekipu LASK-a.

Popularni "Redsi" nakon neočekivanog poraza u prošlom kolu od ekipe Toulouse (3:2), mora ići na pobjedu večeras, ako želi da se domogne nokaut faze Evropa lige na proljeće.

Tim Jurgen Klopp će biti oslabljen za dva veoma važna igrača. Allison Becker i Diogo Jota neće igrati večeras zbog povrede od prošlog vikenda sa utakmice protiv Manchester Citya (1:1).

Njemački stručnjak je istakao da će Alison da pauzira još dvije sedmice, dok nije poznato kada će Žota da se vrati na teren.

- Obojica su van terena. Alison neće braniti sutra i u nedjelju. Verovatno će pauzirati do dvije sedmice. Ne znamo koliko će Žota da pauzira, vidjet ćemo koliko će mu biti potrebno da se oporavi od povrede - rekao je Klopp.

Liverpol je prvi na tabeli grupe E sa devet bodova, dok je Toulouse drugi sa sedam. Royal Union ima četiri boda, a LASK je poslednji sa tri, prenosi Avaz.

Liverpool
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.