30.11.2023. 16:38
0
Rožman uoči derbija kola: Velež je dobro posložena ekipa
Trener Fudbalskog kluba Sarajevo Simon Rožman najavio je sutrašnji meč svog tima u gostima protiv mostarskog Veleža, u okviru 16. kola Premijer lige BiH.

Rožman je istaknuo da je Velež dobro posložena ekipa.

- Velež je timski dobro posložena ekipa. Volimo utakmice gdje se nadigrava i mislim da će navijači imati priliku da gledaju kvalitetnu igru. Imamo svoj plan koji učimo već duži period. Tačno znamo šta i kako raditi - rekao je Rožman.

Naveo je da su igrači Sarajeva bili nezadovoljni nakon pobjede protiv Tuzla Cityja jer, uprkos visokoj pobjedi od 6:2, primili su dva gola.

- Najvažnije je da su igrači bili nezadovoljni zbog toga. Jako su samokritični. Svi tačno znaju šta treba raditi. Da primiš kući dva gola, to nije dobro. Momci su svjesni i puno daju da bi svaki dan bili bolji – kazao je Rožman.

Dodao je da proiv Veleža neće moći računati na suspendovanog Traku te povrijeđene Ziljkića, Durakovića i Zeljkovića.

Utakmica Velež - Sarajevo će biti odigrana sutra u Mostaru u 18 sati.

U subotu, 2. decembra igrat će Tuzla City - Željezničar (13:30) i Sloga - Borac (16:00). Dan kasnije sastaju se Posušje - Igman (13:00), te Gošk - Široki Brijeg (19:45). U ponedjeljak, 4. decembra snage će odmjeriti Zvijezda 09 - Zrinjski (13:00).

(Ajdin B.)


0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.