6.12.2023. 9:37
0
Zimska čistka na Grbavici: Nazire se novi odlazak
FOTO: Jasmin Duvnjaković/fkz.ba
Ako će gdje tokom zimske pauze biti osjetljivih promjena u igračkom kadru to je slučaj sa FK Željezničar koji iza sebe ima očajnu polusezonu, možda i najlošiju u posljednjih desetak godina

Željezničar je sezonu počeo sjajnim evropskim nastupima u Konferencijskoj ligi, ali kako je sezona odmicala do izražaja došao limitirani kvalitet igračkog kadra što se odrazilo i na rezultate.

Početkom novembra za novog trenera je imenovan Abdulhakeem Al-Tuwaijri što je značilo početak saradnje sa Saudijcima, odnosno najavu novih vremena na Grbavici.

Stanje na terenu se nije promijenilo, pošto se i dalje pružaju blijede partija. Tako je protiv Tuzla Cityja doživljen pravi fijasko te je upisan visok poraz od 3:0 što je sarajevske Plave približilo zoni ispadanja.

Al-Tuwaijri je najavio rezove u igračkom kadru, a prvi se desio prije nekoliko dana kada je Željezničar napustio Edin Rustemović, zasigurno igrač koji je razočarao svojim nastupim na Grbavici.

Preostalo je da Željezničar ozvaniči Rustemovićev odlazak, vrlo vjerovatno u formi sporazumnog raskida i iskusni veznjak sigurno neće biti posljednji koji pakuje kofere.

Kako SportSport.ba saznaje vrlo blizu odlaska sa Grbavice je i Allyson, 22-godišnji Brazilac koji je trebao biti zamjena za Santosa, ali se nije proslavio.

Na 11 utakmica u Premijer ligi i Kupu BiH Allyson nije imao nikakav učinak pa na neki način nije iznenađenje to što na proljeće neće nositi dres višestrukog prvaka BiH.

Dvojica igrača koja sigurno napuštaju Željezničar su Benjamin Šehić i Irfan Jašarević. Njima ugovori ističu u januaru i njihov odlazak je praktično gotova stvar.

Zanimljivo je da većini fudbalera Plavih ugovor traje do kraja sezone. Mnogi su ušli u posljednje mjesece ugovora, pošto se očekuju korjenite promjene u igračkom kadru mogu već početi razmišljati o novim sredinama.

Željezničar je trenutno osmi na tabeli sa šest bodova iznad opasne zone, a na gostovanjima nije osvojen niti jedan bod što dovoljno govori o polusezoni Plavih.

Naredni ispit je u petak od 18 sati kada na Grbavicu dolazi zahuktali Velež. Željezničaru će u tom meču biti sve osim lako.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.