7.12.2023. 13:03
0
Određene sudije za 17. kolo Premijer lige
FOTO: Adem Ćatić/fkz.ba
Utakmice 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se u petak, subotu i nedjelju.

Novu premijerligašku rundu otvorit će Željezničar i Velež susretom u petak na stadionu Grbavica. Meč se igra s početkom u 18 sati (Arena Sport), a glavni sudija bit će Luka Bilbija.

Prvog dana vikenda igraju se tri utakmice, a dvije u terminu od 13 sati - Zvijezda 09 - Borac (Arena Sport) i Sloga - Posušje.

Utakmicu u Ugljeviku sudi Sabrija Topalović, a u Modriči Aleksandar Njegomirović.

U subotu od 16 sati Sarajevo na Koševu dočekuje GOŠK (Arena Sport). Za glavnog arbitra delegiran je Mirza Kazlagić.

Nedjeljni program utakmicom od 13 sati u Konjicu otvaraju Igman i Tuzla City (Arena Sport), a meč je pripao Admiru Musiću.

Sedamnaesto kolo susretom s početkom u 15.15 sati na stadionu Mokri dolac u Posušju zatvaraju hercegovački rivali Široki Brijeg i Zrinjski (Arena Sport). Utakmicu će suditi Darko Gedžić.

Jesenji prvak PLBiH je Borac. Dva kola prije zimske pauze Banjalučani imaju 39 bodova, sedam više od Zrinjskog, devet više od Sarajeva i 10 više od Veleža.

(Aldin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.