10.12.2023. 11:37
0
Crvena zvezda postala svjetski rekorder
FOTO: fk crvena zvezda
Fudbaleri Crvene zvezde su uspjeli da naprave niz od 122 utakmice bez poraza na Marakani u prvenstvu, čime su i zvanično postavili svjetski rekord, i prestigli Real Madrid.
Slavila je Zvezda rezultatom 3:1 protiv lučanske Mladosti, i tako nastavila niz koji traje šest godina i pet meseci. Sve je počelo 30. aprila 2017. godine, kada su pobijedili rezultatom 2:0 protiv Vojvodine golovima sadašnjeg prvotimca Gelora Kange, kao i Srđana Plavšića. Sada bilans glasi: 110 pobjeda i 12 remija uz gol razliku (339:54).

Do skora, Real i Zvezda su bili izjednačeni, ali su „crveno bijeli do rekorda pogurali pogocima Aleksandar Katai, Jovan Mijatović i In Bom Hvang.

(Aldin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.