11.12.2023. 16:53
0
Kosorić: Utakmica protiv Veleža bila je moja posljednja na Grbavici
FOTO: nikola kulaga
Dugogodišnji fudbaler i kapiten FK Željezničar, Aleksandar Kosorić (36) otkrio da nakon utakmice protiv GOŠK-a koja je na programu za vikend više neće igrati za sarajevske plave.
Za treće izdanje podcasta (IN)Direkt je istakao da mu je utakmica protiv Veleža bila posljednja na “Grbavici“. 

Kosorić je u ovom razgovoru otkrio da će nakon utakmice 18. kola Premijer lige BiH između GOŠK-a i Željezničara prestati nastupati za Plave. „

Sada mogu već i otkriti da je to bila moja posljednja utakmica na Grbavici. Nisam igrao, ali sam bio učesnik na toj utakmici jer sam odlučio definitivno da je ovo moja posljednja sezona što se tiče Želje i Premijer lige, rekao je između ostalih jedan od ljubimaca navijača.

Naglasio je da nije želio niakkvu pompu oko toga, te da je želio da ode u tišini. 

„Ja sam ljetos spomenuo da ne želim praviti od toga ni marketing ni pompu ni da se piše o tome. Želim se nekako u tišini skloniti. Dosta stvari se izdešavalo ove sezone, od samog ljeta i te Evrope dosta nekih stvari koje su utjecale na mene kao čovjeka. Pričamo sad i o stvarima mimo terena, stvari koje su se dešavale su nekako stvari koje su meni masu puta dale razmišljanje "da li ja mogu više pomoći momcima na terenu, klubu ili je bolje za sve da se sklonim?. Jednostavno, klub treba da ide naprijed, ne smije niko da bude kočnica nijednom klubu, a pogotovo Želji jer znamo kakva je istorija, kakva je veličina i to je nekako bilo nešto čim sam se uvijek vodio“, istakao je legendarni fudbale Želje i dodao:

„Ne mogu biti moji lični interesi ispred klupskih, klub je uvijek na prvom mjestu i tako sam se vodio sve vrijeme. Na kraju sam tako i odlučio da je najbolje dati prostor mlađima i nekim drugim igračima koji će biti lideri na terenu i van terena. Mislim da Željo zaslužuje neku novu energiju, da ide ka naprijed, jer trenutno ovo nije prava slika Želje niti to smije da se dešava jednom takvom klub“. 

(Aldin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.