11.12.2023. 19:17
0
Trener porijeklom iz Donjeg Vakufa postaje sportski direktor njemačkog velikana?
FOTO: x/borussia dortmund
Njemački Bild prenosi da će uprkos izgubljenoj tituli prvaka u prošloj godini trenutni trener Edin Terzić dobiti novu funkciju u Borussiji Dortmund.

Prema saznanjima njemačkog medija, Terzić će postati sportski direktor Borussije Dortmund. Ugledni medij piše da nisu impresionirani kako prvi tim izgleda u utakmicama Bundeslige u kojoj su u posljednjih pet utakmica ostvarili svega jednu pobjedu.

Terzić je dobio već epitet "vojnika kluba", te je do sada promijenio zaista mnogo pozicija. Bio je trener prvog tima, privremeni trener prve ekipe, pomoćni trener u prvoj ekipi, tehnički direktor, te bi sada trebao da zamijeni Sebastiana Kehla na poziciji sportskog direktora.

Također, njemački Bild napominje da bi mnogi treneri na Terzićevom mjestu u međuvremenu bili smijenjeni, ali ne i on, zbog bliskog kontakta i povjerenja koje u njega ima izvršni direktor kluba Hans-Joachim Wacke.

Osim toga, Terzić je popularan i među najvatrenijim navijačima, koji očito cijenje njegov kvalitet, te smatraju da ga je bitno zadržati u okvirima kluba.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.