11.12.2023. 22:09
1
Milan Tegeltija: ”Priča o sudijskoj pomoći Borcu je isforsirana”
FOTO: fk borac banja luka
Predsjednik banjalučkog Borca, gostovao je u podcastu (IN)Direkt, a tom prilikom je govorio o mnogim stvarima iz privatnog i poslovnog života, ulozi predsjednika kluba te o svim navodima fudbalske javnosti o posebnom statusu banjalučke ekipe.
Na početku podcasta, govorio je Tegeltija o svom djetinjstvu, o tome kako je trenirao mnoge sportove, ali da nekih ozbiljnih rezultata nije bilo. Uspješniji je kako kaže u muzici jer svira klavir i harmoniku.

Otkrio je da je zahvaljujući prijašnjim poslovima postao imun na pritisak javnosti, te da sva ta iskustva koristi i na trenutnoj funkciji u fudbalskom klubu.

Ubijeđen je Tegeltija da će Borac ostati na čelu Premijer lige, odnosno vjeruje u ekipu jer je uspostavljena simbioza četiri važna segmeta.

Na pitanje o protekciji i pomoći sudija, Tegeltija je rekao:

”Teško je onima koji navijaju za druge klubove da prihvate činjenicu da je neko drugi najbolji. Borac je imao samo jedan penal u dosadašnjem dijelu sezone. Imamo i crvene i žute kartone. Bila je samo jedna diskutabilna situacija, ta sa Sarajevom i ona je bila ‘za kopačku’, može se desiti greška”, dodao je Tegeltija.

U nastavku razgovora se osvrnuo na budžete premijerligaških klubova i činjenici da svaka liga u svijetu ima elitne klubove sa dobrim rezultatima, ali da više u Bosni i Hercegovini više nije sve ‘u pet deka’.

Tegeltija je otkrio da zagovara i dvije stvari koje se trebaju odraditi, prvo je uvođenje VAR-a, a druga stvar je da se postave standardi igranja utakmica na sređenim hibridnim terenima.


1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.