13.1.2024. 17:36
0
Bundesliga: "Apotekari" u sudijskoj nadoknadi stigli do zlata vrijedna tri boda u borbi za titulu. Poraz Leipziga
Od 15:30 sati odigrano je pet susreta 17. kola Bundeslige, uz veoma mali broj pogodaka, tek šest, što je gotovo nevjerovatno.

Koln je ugostio Heindenheim i na kraju je završilo 1:1. Selke je doveo domaće u vodstvo, da bi u 55. minuti drugog poluvremena izjednačio Beck, što je bio konačan rezultat ovog meča.

Činilo se da će Augsburg i Bayer Leverkusen podijeliti bodove, mreže su mirovale do sudijske nadoknade, ali onda Apotekari dolaze do zlata vrijedna tri boda.

Grimaldo je asistirao, a Palacios u četvrtoj minuti sudijske nadoknade pogodio za pobjedu Leverkusena 1:0.

Freiburg i Union Berlin su remizirali u susretu bez pogodaka (0:0), a podjelu bodova vidjeli smo i u duelu Maniza i Wolfsburga.

Bilo je 1:1, a Cerny je donio vodstvo gotima u 12. minuti. Widmer je izjednačio na 1:1 oola sata do krajaa i rezultat se nije mijenjao.

Gostujuću pobjedu vidjeli smo i u duelu Leipziga i Frankfurta. Knauff je doveo goste u vodtvo u sedmoj minuti, a kasnije bilo prilika, no mreže su mirovale.

Leverkusen je i dalje lider te ima 45 osvojenih bodova, dok je Bayern prvi pratilac i ima četiri boda i utakmicu manje. Stuttgart ima 34, a Leipzig 33, dok je Frankfurt ovom pobjedom došao na peto mjesto ima i 27.

Od 18:30 sati igraju Darmstadt i Borussija Dortmund.

Standings provided by Sofascore



(Ajdin B.)

Bundesliga
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.