16.1.2024. 14:09
0
Roma potvrdila: Legendarni Daniele De Rossi novi trener "Vučice"
Roma je potvrdila da je Daniele De Rossi novi trener rimske "Vučice".

Time je potvrđeno ono što se pisalo nedugo nakon što je jutros objavljeno da je Jose Mourinho dobio otkaz.

Od 2001. do 2019. godine De Rossi je nosio dres Rome. Tek je pred kraj igračke karijere kratko je nastupao za argentinski Boca Juniors.

"AS Roma sa zadovoljstvom objavljuje da je Daniele De Rossi imenovan za novog trenera prve ekipe do 30. juna 2024.", saopćili su Rimljani.


Ukupno je u dresu Rome sakupio 616 nastupa. Za italijansku reprezentaciju je odigrao 117 utakmica. Bio je član selekcija "Azura" koja je 2006. godine u Njemačkoj postala svjetski prvak.

De Rossi je, inače, bio asistent selektora Roberta Mancinija koji je odveo Italiju do naslova prvaka Evrope u ljeto 2021. godine.

Trenirao je De Rossi potom drugoligaški SPAL od oktobra 2022. do februara 2023. godine. S tim klubom je pobijedio u samo tri utakmice od 17 koliko ih je vodio.

Roma je trenutno deveta na tabeli italijanske Serije A. Prošle su sedmice eliminirani u italijanskom kupu od gradskog rivala Lazija.

(Ajdin B.)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.