4.2.2024. 12:08
0
Marinović poslije remija i tuče s Rusima: Na dobrom smo putu
Borac je u subotu na pripremama u Turskoj remizirao protiv Dinama iz Mahačkale rezultatom 1:1.

Arbitar meča bio je primoran odsvirati kraj prije isteka devedesete minute, s obzirom na to da je nakon nekih grubih startova eskaliralo na travnjaku te došlo do tuče između aktera meča.

Borac je protiv Rusa postigao prvi gol na pripremama u Turskoj, nakon tri vezana poraza bez učinka u napadu.

- Odigrali smo veoma dobru utakmicu i zadovoljan sam našim izdanjem. Bilo je čvrsto od početka do kraja, bilo je i malo nervoze, ali sve u svemu jedna jako dobra provjera. Igrači su, sa jučerašnjom utakmicom, odigrali po devedeset minuta i to je veoma bitno. Postigli smo gol, stvarali smo šanse i smatram da idemo u željenom pravcu. Naravno, ima još nekih stvari koje treba da popravimo i ostaje nam da radimo na tome. Najvažnije je da smo na dobrom putu i da sve ono što je planirano sprovodimo u djelo - rekao je Vinko Marinović, trener Banjalučana.

Zadovoljan ekipnim izdanjem u dvoboju sa Dinamom bio je i Jakov Blagaić.

- Za dva dana smo odigrali dvije utakmice sa veoma kvalitetnim protivnicima. Danas smo odigrali veoma dobro, pružili smo kvalitetno izdanje i dinamički, i energetskom potrošnjom. Smatram da smo bili puno kvalitetniji od protivnika. Ostaje žal za nekim neiskorištenim prilikama, ali radit ćemo na tome da te promašaje "naplatimo" u prvenstvu - rekao je Blagaić.

(Ajdin B.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.