16.2.2024. 8:46
0
Nakon dva mjeseca: Vraća se Premijer liga BiH. Kolo otvaraju Sloga i Velež
Poslije dva mjeseca pauze utakmicama 19. kola danas kreće proljetni dio Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na teren će od 18 sati Sloga i Velež, petoplasirani i trećeplasirani tim premijerligaške tabele.

Dva tima imala su obaveze prethodne sedmice u osmini finala Kupa BiH. Uspješne su bile Dobojlije koje su eliminirale Igman, ali i Mostarci preskočivši Tuzla City.

Sloga je domaćin u Modriči, s obzirom na to da radovi na hibridnom terenu stadiona u Doboju još nisu okončani.

Tim Vlade Jagodića uz Zrinjski važi za najboljeg domaćina prvenstva. Od devet utakmica na domaćem terenu, Sloga je slavila osam puta. Jedini tim koji je uzeo puni plijen kod Sloge je Borac.

Vrijedi istaknuti da je Sloga u pauzi ostala bez Tonija Jovića, jednog od najboljih igrača jesenas. Jović je u jesenjem dijelu prvenstva zabio pet puta, a četiri puta je asistirao.

U prvom meču ovih timova odigranom u Mostaru Velež je slavio sa 4:2. Rođeni imaju četiri vezane pobjede protiv Sloge uključujući sva takmičenja.

Utakmica u Modriči bit će duel i igrača s vrha liste strijelaca - Dejana Vidića s jedne i Nermina Haskića s druge strane. Vidić i Haskić na kontu imaju po 10 golova i dijele drugu poziciju liste najboljih golgetera bh. elite.

Haris Halkić iz Sanskog Mosta će voditi duel, a direktan prijenos je na Areni Sport.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.