7.3.2024. 18:08
0
Džeko u izvođenju penala među najgorim u Evropi
Turski mediji pozivajući se na osvrt UK Sports Brief, ukazali su na statistiku u koja našem fudbaleru nikako ne ide u korist.

Naime, UK Sports Brief se osvrnuo se na pet igrača svjetske klase, a za koje je poznato da su loši u izvođenju penala. Na pomenutoj listi se našao i Edin Džeko.

"Bosanskohercegovačka zvijezda je na vrhu liste najgorih izvođača jedanaesteraca 21. stoljeća. Iako je postigao važne golove u osvajanju titule Wolfsburga u Bundesligi 2009., Manchester Cityja 2012. i 2014. i osvajanju trofeja s Interom, nikada nije bio majstorski izvođač penala.

Džeko je u cijeloj karijeri promašio 11 od 24 penala koje je izveo. Njegov najveći promašaj bio je penal protiv Udinesea dok je igrao za Romu", navodi se analizi.

Na listi pet najlošijih izvođača penala među elitnim nogometašima nalaze se:

Edin Džeko - Fenerbahče (24 šutirao, 11 promašio)

Antoine Griezman - Atletico Madrid (36/13)

Riyad Mahrez - Al Ahli (40/10)

Paul Pogba - Juventus (18/5)

Victor Osimhen - Napoli (19/6)

Ove sezone naš nogometaš promašio je jedan penal za Fenerbahče u duelu 20. kola protiv Gaziantepa.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.