8.3.2024. 19:53
2
"Odbjegli" Sučić se oglasio nakon što je izabrao "Vatrene" ispred BiH: Hrvatska je moja domovina!
Fudbaler zagrebačkog Dinama Petar Sučić (20) odlučio je promijeniti reprezentaciju pa će u budućnosti, umjesto za Bosnu i Hercegovinu, nastupati za Hrvatsku.

Sučić je bio naš mladi reprezentativac, našao se i na spisku selektora Igora Jankovića za naredni meč, ali je taj poziv odbio. 

O svojoj odluci je obavijestio Fudbalski savez BiH, a sada se oglasio prvi put nakon vijesti o promijeni reprezentacije.

- Odluka nije bila laka te bih želio zahvaliti svima u bosanskohercegovačkom savezu i tamošnjim reprezentacijama na razumijevanju. Ipak, kao Hrvatu mi je najveća želja predstavljati Hrvatsku koja je moja domovina.

Pritom želim zahvaliti čelnicima HNS-a na iskazanoj želji da predstavljam Hrvatsku, kao i Dinamu koji mi je omogućio fudbalski razvoj. Nastavit ću naporno raditi kako bih ispunio san i zaigrao za hrvatsku fudbalsku reprezentaciju - poručio je Sučić.

(Sead M.)

2
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.