17.3.2024. 17:22
1
Šta se dešava sa Semirom Štilićem - Akrapović legendu Željezničara skoro i ne koristi: Upisao tek 46 minuta u proljetnom dijelu polusezone
Nakon 23. kola Wwin Premijer lige Bosne i Hercegovine i dva vezana, gostujuća poraza (Zvijezda 09 2:1, Zrinjski 2:0), svima je i definitivno jasno da će se Željezničar do posljednjeg kola boriti za opstanak.

Velikan bh. fudbala sa Grbavice u posljednjih deset kola odigrat će po pet domaćih i gostujućih utakmica. U Dolinu ćupova dolaze Velež, Sarajevo, Široki Brijeg, Tuzla City i Borac, dok će "Plavi" gostovati dobojskoj Slozi u Modriči, Posušju, GOŠK-u, Igmanu i Zvijezdi 09.

I dok vjerni navijači Želje prave svoje računice za opstanak u bh. eliti, mnogi od njih, ali i brojni fudbalski stručnjaci, te legende i bivši igrači "Plavih“, s pravom se pitaju: Zašto je zapostavljen Semir Štilić?

Ipak, Štilić je dijete kluba sa Grbavice, koje je ostavilo neizbrisiv trag, ne samo u Želji, nego i u bh. fudbalu, prošle sezone je bilo izabrano u idealni tim Premijer lige BiH - jedini fudbaler Željezničara u "Kristalnih 11".

Bio je i najkorisniji igrač sa šest golova i deset asistencija. Pratili su ga Santos sa osam pogodaka i četiri asistencije, te Joseph Amoah koji je osam puta bio strijelac i dva puta asistent.

A da se ne spominje ljubav prema klubu s Grbavice, gdje je dubok trag ostavio i njegov otac Ismet, koji je i dan danas vjerni vojnik "Plavih“, kao i opraštanje duga da bi klub dobio premijerligašku licencu. 

Iako ima 36 godina i ogromno fudbalsko iskustvo i znanje u nogama, svi oni koji imaju priliku gledati treninge Želje mogu se uvjeriti da je i maskimalno spreman. No, šansu za igru na utakmicama ovoga proljeća ne dobija. Ili dobija na kašićicu!?

Zbog toga se svi pomenuti, od navijača, do fudbalskih stručnjaka, s pravom često pitaju zašto nema Semira Štilića?

Međutim, jedno je sigurno, njegovi iskustvo i fudbalsko znanje su neophodni FK Željezničar da trasira put tamo gdje mu je mjesto i naredne sezone, u bh. eliti.

Željezničar do cilja možda može stići i bez njega, ali je li to kockanje? 

A veliko je pitanje ima li ko pravo da se igra ili kocka sa imenom velikana s Grbavice?

Inače, Željezničar nakon reprezentativne pauze na svojoj Grbavici dočekuje Velež, prenosi Avaz.

(Ajdin B.)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.