23.3.2024. 18:14
0
Novi neuspjeh bh. fudbala: Juniori ostali bez Evropskog prvenstva
Juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine neće učestvovati na narednom Evropskom prvenstvu.
Nakon poraza od Izraela od 2:0 u prvoj kolu grupe 3 elitne runde kvalifikacija za EURO, juniorska reprezentacija BiH danas je remizirala protiv domaćina Norveške. Bilo je 2:2.

Autogolom Rostena je BiH povela u 13. minuti susreta. Bio je to jedini pogodak u prvom poluvremenu.

Deja-vu od seniora od prije dva dana. I juniori primaju dva gola u tri minute, a jedan igrač je upisao asistenciju i pogodak.

Egeli je u 62. minuti asistirao za Nypana koji pogađa za 1:1, da bi tri minute kasnije Kilen namjestio pogodak Egeliju.

Do remija naša selekcija dolazi u 90. minuti susreta kada je Bejdić pogodio za 2:2. Bejdić je u 79. minuti ušao umjesto Marčetića kojeg smo itekako upoznali na Koševu prije nekoliko dana.

Ovim porazom se naša juniorska selekcija i definitivno oprostila od plasmana na EURO jer kolo prije kraja ima jedan bod na svom kontu. Kasnije danas sastaju se Izrael i Crna Gora, a za očekivati je da za plasman na EURO u 3. kolu direktno igraju Izrael i Norveška.

Podsjetimo, u juniorskoj konkurenciji samo pobjednik grupe u elitnoj rundi ide na EURO. Ako timovi imaju isti broj bodova, o plasmanu odlučuje međusobni omjer.



(Ajdin B.)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.