25.3.2024. 12:16
0
Transfer karijere za "Zmaja": Ermedin Demirović prelazi u Bayern za 20 miliona eura?
Gdje ima dima ima i vatre. Nakon 20-ak godina još jedan Bosanac bi mogao zagirati u Bayernu. Hasan Salihamidžić je legenda Bavaraca, a hoće li priliku da isti status izgradi dobiti i Ermedin Demirović? Odgovor na pitanje će biti poznat u narednim mjesecima.

Demirović igra u najboljoj formi u karijeri te mu se smiješi transfer života i to u ni manje ni više nego u Bayern. Njemački portal TZ piše da bi posao mogao koštati 20 miliona eura.

Reprezentativac BiH je u dosadašnjem dijelu Bundeslige zabio 14 golova te dodao osam asistencije. Svoj Augsburg drži daleko od zone ispadanja i privukao je pažnju vodećih evropskih klubova.

Pozivajući se na novinara Sky, Floriana Plettenberga, TZ piše da je Bayern ozbijno zagrizao za Demirovića te da su se Bayernovi predstavnici već počeli raspitivati kod Augsburga.

Nijemci piše da će Augusburg za igrački karton svog najboljeg igrača tražiti 20 miliona eura što je svakako impresivna cifra.

"U suštini niko nije nedodirljiv. Opušteni smo što se tiče Demirovića jer ima ugovor do 2026. godine. Ovdje se osjeća komforno kao što je i sam rekao", ispričao sportski direktor Augsburga, Marinko Jurendić.

Teško je vjerovati da će Bayern izdvojiti iznos kojeg traži njegov bavarski rival, ali će sigurno pokucati na vrata Augsurga s namjerom da angažuje Demirovića.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.