10.4.2024. 22:01
0
Ivaylo Petev napustio Rumuniju: Navijači BiH ga žele na klupi Zmajeva
Nakon pet mjeseci Ivaylo Petev (48) napustio je rumunsku CS Universitatea Craiova.

Petev iz Craoive odlazi nakon 20 utakmica, uz rezultat od 10 pobjeda, pet remija i pet poraza.

Zanimljivo, Petev napušta Craiovu upravo nakon što je proglašen za trenera mjeseca u Rumuniji. I u trenutku dok se njegov tim bori za titulu.

Bugarski trener jedna je od prvih želja navijača Bosne i Hercegovine za mjesto selektora BiH koje je trenutno upražnjeno.

Petev je u prvom mandatu 2021. i 2022. godine reprezentaciju izvukao iz dugogodišnje rezultatske krize u kojoj se nalazila još od mandata Roberta Prosinečkog.

Iako je sa Bosnom i Hercegovinom bio još kolo prije kraja prvi u Ligi Nacija, Petevu Fudbalski savez BiH drsko nije odlučio produžiti ugovor, prenosi Reprezentacija.ba.

“E, to ne znam. Ja idem gord i kao junak odavde. Ponosan s onim što smo napravili. Znate i sami šta je bilo na početku i ja sam se borio kao lav da promijenim tu sliku koja je tada bila. Zajedno s igračima, mislim da sam napravio fantastičnu atmosferu i zbog toga je došlo do rezultata. Doživio sam da dva puta vidim Zenicu kao nekad, da je sve gorjelo tamo i ponosan sam”,  odgovarao je na pitanje zašto je smijenjen Petev, kroz suze.

“Napravili smo grešku sa Petevom” priznao je predsjednik FS BiH Vico Zeljković koji evo sada ima priliku da grešku i popravi.

Petev je u Rumuniji imao najveću platu u ligi pišu tamošnji mediji, od 33.000 eura, ali sigurno je kako bi pristao na niže prihode u slučaju da preuzme BiH.

“U reprezentaciji sam od 2008. godine. Svaki selektor je po nečemu bio poseban, donio je nešto, ali za Peteva mogu stvarno reći da je posvećen poslu 24 sata. Taktički je perfektan, priprema utakmice i snima protivnika do najsitnijih detalja. Kada ti igrači vjeruju, dođe i rezultat kad tad, a igrači znaju prepoznati jesi li taj ili nisi. Vidjeli smo iskrenost u njegovom radu, dao nam je samopouzdanje i uz sve to je dobar i čovjek. Za njega nema niko ništa loše da kaže.” govorio je Šehić o Petevu prije nego što je vrhuška FS BiH odlučila na njegovo mjesto dovesti Faruka Hadžibegića.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.