10.4.2024. 22:52
0
Liga prvaka: Sjajan meč na Parku prinčeva pripao Barceloni. Pobjeda i "Jorgandžija"
PSG i Barcelona ponudili su nam sve ono zbog čega se fudbal smatra najvažnijom sporednom stvari na svijetu.

Pet golova, preokreti i mnoštvo šansi učinili su da požalimo zbog toga što je prvi meč četvrtfinala Lige evropskih prvaka, a da istovremeno jedva čekamo revanš u Španiji.

Barca je slavila sa 3:2, dok se u drugom večerašnjem meču Atletico u Madridu lako obračunao sa Borussijom Dortmund (2:1).

Publiku na stadionu u Parizu utišao je Raphinha, koji je pogodio za 0:1 u 37. minuti. Yamal je u stilu Modrića poslao loptu u kazneni prostor, golman Donnarumma je loše reagovao, a Raphinha je imao vremena da se namjesti i pogodio za veliko slavlje gostiju. To je bio rezultat prvog dijela.

Uslijedila je "ludnica" na otvaranju drugog dijela, a domaći za tri minute stižu do preokreta. Prvo je Dembele u 48. izjednačio na 1:1, da bi u 51. minuti Vitinha pogodio za 2:1.

Raphinha je drugim golom u 62. minuti izjednačio na 2:2, da bi Christensen u 77. pogodio za novi preokret i vodstvo gostiju - 2:3.

U drugom meču u Madridu ekipa Atletica sa 2:1 je slavila protiv Borussije Dortmund. De Paul je u 4. minuti pogodio za 1:0, a prednost je udvostručio Lino u 32. minuti.

Nadu gostima da u revanšu mogu do polufinala vratio je Haller golom u 81. minuti za konačnih 2:1.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.