12.4.2024. 11:24
1
Nove selektorske promjene u reprezentaciji Bosne i Hercegovine
FOTO: REPREZENTACIJA.BA
Reprezentacije Bosne i Hercegovine do 17 i 19 godina, Admir Raščić i Dubravko Orlović, neće dobiti novi ugovore na svojim aktuelnim pozicijama selektora, potvrđeno je za naš portal od izvora bliskog Izvršnom odboru N/FS Bosne i Hercegovine.

Admir Raščić je na mjesto selektora U17 reprezentacije stigao u zimu 2023. godine umjesto Nedima Jusufbegovića. Raščić se ipak nije previše proslavio na klupi nacionalnog tima. Reprezentaciju je vodio na 17 utakmica, te ostvario svega tri pobjede, uz šest remija i osam poraza.

Dubravko Orlović je mjesto U19 selektora preuzeo u septembru kada je Mario Ivanković dobio prekomandu u A tim Zmajeva. Iza sebe ima dobre, ali neuspješne kvalifikacije u Norveškoj. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je završila kao druga u Elitnoj grupi kvalifikacija, iza Norveške, sa četiri osvojena boda i po mnogima ovo je bila jedna od najboljih reprezentativnih akcija U19 reprezentacije u posljednjih nekoliko godina, ali pošto iz grupe ide na Evropsko samo jedna reprezentacija u ovoj starosnoj kategoriji, onda je Norveška jedina otišla na Evropsko prvenstvo.

Uskoro se očekuje i imenovanje njihovih nasljednika.

(Erna H.)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.