16.4.2024. 15:31
0
Ne mogu mu oprostiti: Mediji u Srbiji obrušili su se na fudbalera koji je napustio "Orlove" i zaigrao za Kosovo
Fudbaler Arton Zekaj igrao je za U15, U16 i U17 selekcuje Srbije. Smatrali su ga velikim talentom, a nakon beogradskog Partizana i još nekoliko klubova u Srbiji transferiran je u francuski Lille.

Ovaj 23-godišnjak, rođen u Subotici, u međuvremenu se priključio mladoj (U21) reprezentaciji Kosova. Odigrao je pet utakmica 2019. i 2020. U jednoj je bio i kapiten.

No, njegova se karijera nije razvijala kako se očekivalo. On se 2022. godine vratio se u Srbiju, odnosno u Vojvodinu te igrao i za nižerazrednu Tisu. Od tada je bez kluba.

A činjenica da je bez kluba, a pogotovo što je iz Srbije otišao igrati za Kosovo, navela je medije u Srbiji udare na Zekaja, prenosi Koha Ditore.

“Arton Zekaj je svojedobno bio kapiten Srbije pa se preselio na tzv. Kosovo, sada je skoro nestao s fudbalske karte”, naslov je jednog medija u Srbiji.

Igrao je za Srbiju, pa je nastupio za Kosovo i ostao bez kluba, piše Nova.rs.

“Arton Zekaj je izabrao takozvano Kosovo prije Srbije i sada ne igra nigdje”, naslov je na Blicu.

U naslovima ostalih medija piše da je Zekaj izdao Srbiju, dok je općenito pristup medija bio uvredljiv prema igraču.

Zekaj je bio kapiten pionira i kadeta Srbije. Međutim, onda se odlučio za svoju zemlju porijekla, Kosovo.

“Ponosno sam odlučio prihvatiti dres Kosova. Znam da će moji roditelji i građani Kosova biti ponosni na mene.

Također znam da bi čovjek koji više nije među nama, Fadil Vokrri, također bio ponosan”, izjavio je Zekaj nakon što je prihvatio poziv Kosova.

S mladom selekcije Kosova je igrao protiv Engleske, Austrije, Andore, Albanije i Turske. Bio je kapiten protiv Albanije.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.