16.4.2024. 19:56
0
Široki poveo, Borac preko Fićovića i Hrelje do preokreta i finala Kupa BiH
FOTO: Slaven Petković/Mondo.ba
Banjalučki Borac se plasirao u finale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su večeras na Gradskom stadionu savladali Širokog Brijega 2:1.

I jedan i drugi trener su iskombinovali tim za ovaj revanš. Prednost Borca od 3:1 iz prvog meča značajno je uticala na to da se Borac smatra za apsolutnog favorita. Tako su i Vinko Marinović i naročito Dino Skender iskombinovali tim, te to nije donijelo neki super uzbudljiv fudbal.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli gotovo ništa, dok je drugo poluvrijeme ipak ponudilo nešto više, makar za ova tri gola koja smo vidili.

Sve je krenulo od 69. minute kada Marko Matić na asistenciju Petra Mišića kruniše nešto konkretniju igru u tim momentima utakmice. Glavom je pogodio jako lijepo Matić i ako ništa zabrinuo domaćina.

Vinko Marinović tada odlučuje da ubaci neke od prvotimaca, te uspjeva da preokrene rezultat. Prvo u 77. minuti vidimo jedan od najljepših golova ove sezone u Bosni i Hercegovini, a djelo je Stefana Fićovića. Srđan Grahovac je izveo korner na nekih 17 metara, malo iskosa, odbrana Širokog je uspjela taj prvi napad da odbije, ali lopta pada pravo na volej Stefanu Fićoviću koji maestralno pogađa za 1:1.

Deset minuta kasnije i potpuni preokret Borca za ovjeru plasmana u finale Kupa Bosne i Hercegovine. Damir Hrelja je iskoristio odličnu asistenciju Srđana Grahovca i u situaciji 1 na 1 lako pogodio gol gostiju za potpuni preokret. 

Tada je postalo jasno da će Borac i definitivno u finale, te je ostalo samo da se utakmica, koja je igrana po velikom pljusku, i završi. 

Borac će u finalu Kupa BiH igrati protiv boljeg iz duela Zrinjskog i Sloge. U prvom meču je bilo 0:0, a revanš je sutra na stadionu Pod Bijelim Brijegom. 

Kup BiH
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.