28.4.2024. 17:55
0
Inter u utakmici protiv Torina ispisao klupsku, ali i historiju italijanskog fudbala
U današnjoj utakmici protiv Torina na čuvenoj “Giuseppe Meazzi”, Inter je ostvario još jednu pobjedu, ovaj put rezultatom 2:0. Ova pobjeda nije samo još jedan uspjeh već i historijski trenutak za klub.

Ova utakmica je prva u historiji italijanskog fudbala u kojoj su sudijsku trojku činile isključivo žene. Ferrieri Caputi je ta koja je koja je vodila današnju utakmicu. Njene pomoćnice na današnjoj utakmici bile su Francesa Di Monte, Tiziana Trasciatti. Ovo je značajan korak ka promociji rodne ravnopravnosti u svijetu fudbala, a Inter je bio dio ovog historijskog trenutka.

(Ajdin B.)

Inter
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.