28.11.2015. 19:20
0
Ako nemate ideju šta da spremite, evo male pomoći
Marinirana govedina je pravi izbor za svaki dom.
Potrebno:
2 dl sosa za mariniranje mesa
1,5 dl svježe cijeđenog soka od narandže
4 bifteka
po jedna crvena i žuta paprika
2 kašike meda
2 kašičice rendane narandžine kore
1 glavica crnog luka
4 kašike ulja
1 kašika skrobnog brašna

Priprema:
U činiji pomiješajte sos, skrobno brašno, sok od narandže i rendanu koru i dobro umutite.
Isijecite bifteke na duguljaste trakice. U tiganju zagrijte ulje na srednjoj temperaturi, kratko propržite meso, pa dodajte paprike isječene na manje komade i sitno isjeckan crni luk.
Dinstajte desetak minuta, pa dodajte med i sos sa sokom i korom od narandže.
Kuhajte još 5 minuta i poslužite toplo.

(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.