29.4.2016. 14:17
0
Ovo su trikovi koje možete napraviti kako vam ne bi pukla jaja prilikom kuhanja
Brojni od vas imaju problema prilikom kuhanja jaja, a često se dešava da ljuska jaja puca tokom kuhanja.

Piše: Haris Ahbabović

Pazite da ne kuhate jaja koja tek izvađena iz frižidera. Hladna jaja, naime, vrlo lako pucaju pri kuhanju. Zato ih, prije nego što počnete da ih kuhate, izvadite iz frižidera i neka nekoliko sati provedu na sobnoj temperaturi kako bi se ista izjednačila.

Kada ih stavljate u posudu za kuhanje, pazite da ih ne bude previše u posudi. Ukoliko se sudaraju prilikom kuhanja to isto može dovesti do pucanja. Neka među njima bude dovoljno razmaka. U posudu ih položite vrlo lagano kako ne bi napukla prilikom udarca.

Preko jaja koja ste stavili u posudu trebalo bi da prelijete hladnu vodu. Pazite da stavite barem dva centimetra vode iznad jaja. Vodu sipajte lagano.

Nažalost, garancije da baš nijedno jaje nikada neće pući ne postoji. To dosta zavisi i od tipa jaja koja ste kupili. 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.