Bez obzira koliko su vješte u kuhinji, domaćicama uvijek nedostaje ideja i često im se čini da stalno "vrte" ista jela. Kako bismo vam barem malo olakšali, donosimo odličan recept za najbolju piletinu iz rerne.
Sastojci: 1 kašika maslinovog ulja, 4 čehna bijelog luka, 400 g malih mrkvica (ili isječenih na pola), 8 bataka (bez kostiju i kožice), 1 kašičica soli, 1 kašičica bibera, 1 kašičica bijelog luka u prahu, 1 kašičica sušenog bosiljka u prahu, ½ šolje balzamiko sirćeta, 1 glavica luka (isjeckanog na kolutove), 400 g zelene boranije, malo svježeg peršuna, prenosi Telegraf.
Pecite u rerni, na manjoj temperaturi 8 sati, ili na većoj 4 sata.
Proces pripreme pogledajte u videu.
(Adna Zukanović-Zilić)