23.6.2016. 14:33
0
Jeste li ikada probali čorbu od jagoda?
Ova neobična čorba sadrži vlakna, vitamine i minerale, a čak i malu količinu proteina. Izvrsna je i ohlađena i, kao takva, izrazito prikladna za konzumiranje u nadolazećim vrućim danima.

Piše: Haris Ahbabović

Sastojci: 

- 300 g jagoda 
- 200 g karfiola
- 3 dcl nezaslađenog pirinčanog mlijeka 
- 1 bjelance 
- 1 prstohvat soli

Priprema: 

Bjelance ručnim mikserom izmiksajte u pjenu. Karfiol kuhajte dok u potpunosti ne omekša. Štapnim mikserom izmiksajte kuhani karfiol i 200 g jagoda kako biste dobili pire.

U posudi za kuhanje u trajanju od pet minuta kuhajte pire, nezaslađeno pirinčano mlijeko, šlag od bjelanaca i 100 g jagoda, koje prethodno narežite na komade željene veličine.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.