20.7.2016. 8:48
0
Vrijeme je za zdravlje: Napravite instant smoothie za odličan početak dana
Iza naziva instant smoothieji ne skrivaju se dehidrirani sastojci u prahu koji se miješaju s vodom - već nešto sasvim drugačije. Radi se o triku koji podrazumijeva malo planiranja unaprijed.

Kako biste tokom užurbanog jutra imali ukusan, hranjiv i osvježavajuć obrok, pripremite pojedinačne vrećice sa sastojcima za smoothie i zamrznite ih.

Po potrebi ih izvadite iz zamrzivača i direktno pripremite u blenderu uz dodatak šalice vode, jogurta ili svježe cijeđenog soka od naranče te po želji zasladite medom, piše Gastro.hr.

Voće ogulite i narežite na kockice, a povrće operite i uklonite stabljike i nejestive dijelove. Prilikom pripreme doručka, sastojke iz smoothie vrećice ubacite u blender i pričekajte malo kako bi se voće i povrće malo otopilo dok se vi u međuvremenu spremate za posao.

Evo nekoliko prijedloga smoothieja u količinama za 4 porcije:

Proljetni smoothie
• Smoothie s blitvom:

2 banane, 2 šoljice malina, 2 šalice jagoda, dvije šake svježe blitve ili špinata raspodijelite u 4 vrećice za zamrzavanje kako biste dobili za 4 porcije

• Smoothie s avokadom:
2 banane, 2 avokada, pola svježeg ananasa, dvije šake blitve ili špinata

• Smoothie s grožđem, dinjom i krastavcem:
1 šoljica bobica bijelog grožđa, 2 šoljice dinje narezane na kockice, pola šoljice krastavca

• Žuti smoothie:
2 breskve narezane na kockice, pola ananasa, 1 banana

• Jesenski smoothie:
2 oguljene jabuke, 4 žlice sušenih brusnica, 2 kockice narendanog đumbira 

(Anesa Agović)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.