Evo dva jednostavna i ukusna recepta.
Hladna čorba od špinata
Potrebno:
500 g svježeg špinata
2 glavice crnog luka
šoljica riže
šoljica ulja
Priprema:
Luk sitno isjeckajte i dinstajte ga na ulju, u poklopljenoj posudi, povremeno dodajući pomalo vode. Špinat isijecite na rezanca i sa pirinčem ubacite u omekšali luk. Dinstajte dvadesetak minuta na tihoj vatri uz povremeno miješanje. Potom nalijte pola litra tople vode i kuhajte još desetak minuta. Čorba se servira hladna.
Čorba od dinje i bosiljka
Potrebno:
1 dinja
kašičica soli
2 kašičice isjeckanog bosiljka
2 kašičice sitno izmrvljenog bibera
šolja svijetlog kokosovog mlijeka
šolja soka od zelenog limuna
Priprema:
Dinju isijecite na fine kockice, namirnice sipajte u blender, izpasirajte.
Probajte, posolite po ukusu, dodajte sok od zelenog limuna. Ohladite sat vremena prije serviranja.
(CDM/Alen Avdić)