2.12.2016. 14:09
0
Održan tradicionalni godišnji vinski party Podruma Vukoje 1982
Dio atmosfere sa partyja Podrumi Vukoje
Dio atmosfere sa partyja Podrumi Vukoje
Dio atmosfere sa partyja Podrumi Vukoje
Dio atmosfere sa partyja Podrumi Vukoje
Dio atmosfere sa partyja Podrumi Vukoje
Dio atmosfere sa partyja Podrumi Vukoje
Dio atmosfere sa partyja Podrumi Vukoje
Predvodnik savremenog vinarstva u ovom dijelu Evrope, Vinarija Podrumi Vukoje 1982, obilježila je završetak još jedne veoma uspješne poslovne godine, tradicionalnim godišnjim Vinskim Party-jem u prelijepom ambijentu restorana „Lava“.
I ova godina će ostati trajno zabilježena kao godina vrhunskih dometa Vinarije Vukoje,  godina osvojenih nagrada na prestižnim svjetskim takmičenjima proizvođača vina i zlatnih i srebrnih medalja za kvalitet svojih proizvoda. Vinarija Vukoje je još jednom pokazala da sasvim uspješno parira stranim vinima i opravdala svoju lidersku poziciju u bh. vinogradarstvu.

Ove godine smo na međunarodnom vinskom takmičenju Concours Mondial de Bruxelles, održanom u maju ove godine, za vino Hercegovačka Žilavka Vukoje berba 2015. osvojili srebrnu medalju. Poseban značaj ove nagrade je u tome što je osvojena u konkurenciji preko 8.750 vina iz 51 zemlje pred izborom vodećih svjetskih degustatora, sommeliera, kupaca, novinara i vinskih pisaca. To je ujedno i jedino vino iz BiH koje je osvojilo medalju. Iza nas su pune 34 godine mukotrpnog  rada, velikog zalaganja i iskrene želje da napravimo takva vina koja će zadovoljiti  ukuse kako vrsnih poznavalaca, tako i strastvenih ljubitelja ovog pića. Naši vinogradi se rasprostiru na 30 hektara površine, a posebno se ponosimo Carskim vinogradom starim 122 godine. Lokalitet vinograda je 'Zasad polje' koje je zapravo isušeno korito rijeke Trebišnjice. Ovogodišnja berba je bila izuzetno kvalitetna i garantuje nam nastavak  uspješne proizvodnje vrhunskih vina. Iskoristili smo ovu priliku da na jednom lijepom druženju i u prelijepom ambijentu,  proslavimo veoma uspješnu poslovnu godinu i omogućimo degustaciju naših vrhunskih sorti vina, posebno vina koja su osvojila nagrade na najvećim svjetskim takmičenjima kao što su 'Primavera', 'Galerija', 'Tribunia', 'Premium vina' i 'Limited edition'.“ – rekao je  Radovan Vukoje.

Uz vina gosti su imali priliku da degustiraju kvalitetne domaće sireve kompanija Milkos, Gazdinstvo Alpina i Farmersko blago, suhomesnate proizvode Merak kompanije Intercamp, kao i Ella vodu i sokove. 

I  na ovaj način Vinarija Vukoje nastavlja svoju vrhunsku vinsku priču i opravdava status najbolje vinarije u regiji Jugoistočne Evrope. Vinarija Podrumi Vukoje 1982  sa svojim prepoznatljivim brendovima izuzetnog kvaliteta, njegujući tradiciju u proizvodnji vrhunskih vina iz Trebinjskog kraja, proširila je svoj izvozni asortiman prema inostranstvu i nastavila  veoma uspješno pozicioniranje, pored domaćeg, na tržišta regiona i na tržišta gotovo svih kontinenata.  
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.