11.1.2017. 23:03
0
Kuglof s narandžom
Zasladite zimske dane sa kuglofom od narandže.
Tijesto:

5 jaja, 250 g šećera, 2 ml ulja, 300 g brašna, 1 prašak za pecivo, 1 narandža (sok i korica), 50 g kandirane kore narandže, 100 g čokolade

Preliv:
100 ml gaziranog soka od narandže

Glazura:
100 g čokolade, 30 g putera, 1 kašika ulja

Priprema:

1. Razdvojiti bjelanca od žumanaca, a zatim bjelanca umutiti u čvrst šam. Postepeno dodavati šećer, pa žumanca. U umućenu smjesu naizmjenično dodavati sok od narandže i brašno pomiješano s praškom za pecivo.

2. Na pari rastopiti čokoladu i prohlađenu je umiksati u smjesu.

3. Na kraju lagano umiješati rendanu i kandiranu koricu narandže. Smjesu izliti u podmazanu modlu za kuglof.

4. Peći u zagrijanoj rerni na 180ºC oko 60 min.

5. Izvaditi iz rerne, drvenim štapićem za ražnjiće izbockati pečeno tijesto na što više mjesta i u rupice sipati gazirani sok od narandže. Sačekati 10 min da upije, a potom ga izvrnuti na tacnu za služenje.

6. Rastopiti čokoladu i puter, sjediniti sa uljem i preliti preko ohlađenog kuglofa.

(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.