14.2.2017. 17:13
0
Palačinke sa sirom u bešamelu
Sastojci: 8 palačinki, 400 g mladog sira, 50 g margarina, 2 kašike brašna, 2 jaja, 5 dl mlijeka, 150 g kačkavalja, mješavina začina, ulje

Priprema

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti izmrvljeni mladi sir, jaja, 50 g rendanog kačkavalja i začine po ukusu i promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
2. Na svaku palačinku staviti malo pripremljenog fila od sira. Bočne stranice saviti ka unutra kako fil ne bi iscurio, a zatim urolovati. Na isti način od preostalog materijala napuniti i ostale palačinke.
3. Posebno u manjoj posudi otopiti margarin pa dodati brašno i kratko propržiti. Potom postepeno dolivati mlijeko uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuhnja dodati začine po ukusu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati punjene palačinke. Preliti ih bešamel sosom i posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.