14.2.2017. 17:17
0
Gurmanski medaljoni od bijelog mesa
Sastojci: 800 g bijelog mesa (piletina, ćuretina), 1 manja glavica crnog luka, 1 šargarepa, 80 g prezli, 50 ml kisele vode, so, biber, peršunov list, 2 jajeta, ulje
Priprema:

1. Meso odvojiti od kožice i samljeti u mašini za mljevenje mesa. Crni luk i šargarepu očistiti i izrendati. Višak tečnosti, koju luk prilikom rendanja pusti, ocijediti. Prezle pomiješati sa začinima i usitnjenim listom peršuna.
2. Sve sastojke pomiješati, dodati umućena jaja i kiselu vodu, pa sjediniti smjesu.
3. Nauljenim dlanovima formirati medaljone željene veličine, prekriti najlon folijom i ostaviti u frižideru oko pola sata.
4. Izvaditi medaljone iz frižidera pa sačekati da se smlače tj. dostignu sobnu temperatutu.
5. Pržiti na ugrijanom ulju (ne mora duboka masnoća) dok ne poprime lijepu, rumenu boju.
6. Pržene medaljone izvaditi iz ulja i ostaviti na papirnom ubrusu da se višak masnoće ocijedi.
7. Poslužiti toplo uz umak ili salatu od svježeg povrća.

(Alen Avdić) 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.