19.10.2017. 11:49
0
Pileći rolat s gljivama
Piletina se odlično slaže sa gljivama, što je inspirisalo Žarka Marić da tu idealnu kombinaciju „zarola“ u jufku. Rezultat je slani rolat koji se topi u ustima!

Sastojci:

500 g jufke za pitu
500 g pilećih fileta
600 g šampinjona 
1 kašika senfa
2 kašike ulja
2 glavice luka 
3 jaja
200 g narendanog žutog sira
100 ml pavlake
biber
so
sjemenke susama

Sa ovim jelom ćete „kupiti“ svakoga, jer se sastoji od namirnica koje većina voli, a izgleda kao kolač. Pileća prsa isjeckajte na kockice, začinite ih, premažite senfom i ostavit sa strane.

Na ulju popržite luk, pa dodajte šampinjone, začinite i kratko prodinstajte. Skinite s vatre, pa u smjesu od gljiva dodajte jaja i dobro izmiješajte.

Jufke podijelite na dva jednaka dijela, kako biste napravili dva rolata, pa svaku premažite uljem. Po jufkama, najprije, rasporedite smjesu od gljiva, zatim poredajte kockice piletine, a sve pospite narendanim žutim sirom (gauda, edamer, kačkvalj i sl.). Krajeve jufki zavrnite prema sredini, pa ih zamotajte u rolate.

Umotane rolate prebacite u tepsiju i bogato premažite smjesom od jaja i pavlake. Sve pospite sjemenkama susama i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. Savršen rezultat pečenja Žarko je dobio zahvaljujući Tefal praktičnim proizvodima sa neprijanjajućom oblogom.

KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.




0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.