Piletina se odlično slaže sa gljivama, što je inspirisalo Žarka Marić da tu idealnu kombinaciju „zarola“ u jufku. Rezultat je slani rolat koji se topi u ustima!
Sastojci:
500 g jufke za pitu
500 g pilećih fileta
600 g šampinjona
1 kašika senfa
2 kašike ulja
2 glavice luka
3 jaja
200 g narendanog žutog sira
100 ml pavlake
biber
so
sjemenke susama
Sa ovim jelom ćete „kupiti“ svakoga, jer se sastoji od namirnica koje većina voli, a izgleda kao kolač. Pileća prsa isjeckajte na kockice, začinite ih, premažite senfom i ostavit sa strane.
Na ulju popržite luk, pa dodajte šampinjone, začinite i kratko prodinstajte. Skinite s vatre, pa u smjesu od gljiva dodajte jaja i dobro izmiješajte.
Jufke podijelite na dva jednaka dijela, kako biste napravili dva rolata, pa svaku premažite uljem. Po jufkama, najprije, rasporedite smjesu od gljiva, zatim poredajte kockice piletine, a sve pospite narendanim žutim sirom (gauda, edamer, kačkvalj i sl.). Krajeve jufki zavrnite prema sredini, pa ih zamotajte u rolate.
Umotane rolate prebacite u tepsiju i bogato premažite smjesom od jaja i pavlake. Sve pospite sjemenkama susama i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. Savršen rezultat pečenja Žarko je dobio zahvaljujući Tefal praktičnim proizvodima sa neprijanjajućom oblogom.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu i twitteru.