21.5.2018. 14:38
0
Na banjalučkom 'Ćevap festu' 20.000 posjetilaca, ispečeno 13.000 porcija ćevapa
Više od 20.000 Banjalučana i turista iz regiona posjetilo je prethodni vikend drugi „Ćevap fest", čime je ta manifestacija, i zvanično, oborila rekorde, kao najmasovniji događaj u ovoj godini - ukazuju prve procjene gradskih službi.

Osim turista, koji su uživali u nadaleko poznatoj banjalučkoj deliciji, razloga za zadovoljstvo imale su i gradske ćevabdžije, koje su za dva dana trajanja manifestacije, po prvim podacima, ispekli oko 13.000 porcija ćevapa.

Gradski zvaničnici najavljuju da će manifestacija postati tradicionalan događaj, te ističu da će se i u narednim mjesecima snažno raditi na animiranju turista iz regiona, kojima Banja Luka, kako kažu, može mnogo toga da ponudi.

Šef kabineta gradonačelnika Milan Grubor ističe da je opredjeljenje gradskih vlasti da šire mreže ovakvih i sličnih manifestacija, sa osnovnim ciljem snažnijeg pozicioniranja Banje Luke na regionalnoj turističkoj mapi, ali i svojevrsnog otvaranja grada.

– Događaji iza nas, poput Ćevap festa, Festivala cvijeća i niza drugih manifestacija, pružili su potvrdu da idemo u dobrom pravcu kad je riječ o strateškom opredjeljenju o Banjoj Luci kao „otvorenom i prijateljskom gradu“. Poučeni ovim iskustvom, i u narednim mjesecima aktivno ćemo raditi na tome da naš grad postane znatno posjećeniji nego što je to sada bio slučaj. Prve procjene turističkh i ugostiteljskih radnika, koji posljednjih dana bilježe jako dobre statistike, daju nam podstrek da nastavimo u tom pravcu – rekao je Grubor.

Sve proljetne manifestacije u gradu, njih pedesetak, objedinjene su ove godine pod zajedničkim imeniteljem „Proljeće u Banjoj Luci“, kao svojevrstan gradski turistički proizvod.

U narednim danima najavljeni su „Moto fest“, „Vinosaur“ i, kao novost, viteške borbe na Kastelu.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.