23.6.2018. 12:40
0
Nacionalne manjine Kantona Sarajevo predstavile svoju kuhinju
Nacionalne manjine Kantona Sarajevo danas su, u okviru festivala ''Minority 2018 - Dani nacionalnih manjina Kantona Sarajevo'', predstavile svoju kuhinju.
U prostoru Akademije likovnih umjetnosti okupili su se Crnogorci, Makedonci, Poljaci, Slovenci, Austrijanci i drugi, pod sloganom ''Multy-culty food''.

Predsjedavajući nacionalnih manjina KS-a Davor Ebner Feni je kazao da je ovaj događaj tradicionalno jedan od zanimljivijih u sklopu festivala te da okuplja veliki broj ljudi.

- Nacionalne manjine na ovaj način prestavljaju svoju kuhinju, bitan segment života, ali i ukazuju svojim sugrađanima na svoje prisustvo. Potrebno je upoznati stanovnike Sarajeva da među njima žive i ljudi koji ne pripadaju konstitutivnim narodima, takozvani ostali - rekao je Ebner.

Naglasio je da je to osnovna ideja održavanja festivala ''Minority'', koji je prvi put organiziran prije pet godina.

''Minority'' festival je organiziralo Vijeće nacionalnih manjina Kantona Sarajevo u saradnji i uz podršku Kantona Sarajevo i kantonalnog ministarstva pravde i uprave.

Izložbe, muzički performansi, projekcije filmova i druge aktivnosti dio su dvodnevnog festivala nacionalnih manjina koji je otvoren jučer prikazivanjem poljskog dokumentarnog filma ''Ostat će poslije nas samo šume''.

Festival će biti završen večeras otvaranjem zajedničke izložbe crnogorskog fotografa Dragana Sjekloće i akademskog slikara Ljubomira Borozana. Izložba će u Akademiji likovnih umjetnosti biti postavljena do utorka. 

(Fena/Alen Avdić)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.