15.11.2018. 9:15
0
Panj kolač
Kora: 7 jaja, 7 kašika šećera, 120 g mljevenih oraha, 1 kašika brašna, 100 g rendane čokolade. Fil: 4 jaja, 250 g šećera, 250 g margarina, 100 g čokolade, 150 g oraha, 150 g šećera za grilijaž.

Priprema:

Od 7 bjelanaca i šećera umutiti čvrsti snijeg, zatim dodati žumanca pa lagano umiješati mljevene orahe, brašno i čokoladu.

Peći u velikom plehu na papiru za pečenje na 180 stepeni. Kada je kora gotova, još dok je vruća staviti je na kuhinjsku salvetu i urolati.

Pripremiti grilijaž tako što ćete šećer otopiti u šerpici i u to dodati orahe.
Miješati dok se ne spoji sa karameliziranim šećerom. Istresti na papir za pečenje.
Kad se ohladi samljeti, ali ne previše sitno.

Kuhati na pari jaja sa šećerom. Kad se smjesa zgusne malo je prohladiti i dodati margarin.
Odvojiti trećinu pripremljenog fila i umiješati je u grilijaž.

Smjesom filovati rolat i ponovo ga urolati. Krajeve rolata isjeći koso i staviti s jedne strane i odozgo na rolat kako biste dobili oblik panja.

U preostali dio fila umiješati 100 g rastopljene čokolade pa premazati rolat i napraviti šare slične kori drveta, piše Vaša kuharica.

(Alen Avdić)

 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.