3.12.2019. 19:10
0
Formirana asocijacija halal certifikacijskih tijela svijeta
Prva skupština novoosnovane Asocijacije halal certifikacijskih tijela (AHAC) održana je 1. decembra u Istanbulu, saopćeno je iz Agencije za cetrificiranje halal kvalitete BiH.

AHAC okuplja halal certifikacijska tijela iz čitavog svijeta, a glavni cilj Asocijacije je uspostavljanje međusobne saradnje i rješavanja pitanja od zajedničkog interesa.

 Na skupštini je izabrano rukovodstvo Asocijacije. Za predsjednika je  izabran je Farruh Azimov iz Halal Control iz Litvanije, dok je za dopredsjednika izabran Damir Alihodžić, direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Asocijacija će u narednom periodu raditi na izgradnji kvalitetne organizacijske strukture i projekata koji imaju za cilj unapređenje i ujednačavanje procedura halal certificiranja i akreditiranja.

(Fena)

HalalAHAC
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.