31.1.2020. 16:35
0
Live cooking show powered by dm, sutra u Mercatoru Ložionička
Radionica zdravog kuhanja uz upotrebu dmBio namirnica - live cooking show powered by dm, održat će se sutra u tržnom centru Mercator Ložionička, u periodu od 13 do 16 sati.

Osim degustacije zdravih i ukusnih jela koja će biti pripremljena na licu mjesta, svi posjetioci će, od kuhara Almira Mukače, imati priliku dobiti savjete i o zdravoj ishrani.

„Pripremat ćemo supu od pečenog karfiola, palačinke od bademovog i kokosovog brašna sa preljevom od jabuka i javorovog sirupa,  keksiće sa rižinim brašnom i kikiriki puterom te mliječnu čokoladu od riže. Sva ova jela nastaju od bio sastojaka, a svi koji ih probaju iznenade se koliko su ukusna“ kazao je Almir Mukača, kojem će ove subote u pomoć priskočiti poznati pjevač Amel Ćurić.

Dosadašnje radionice zdravog kuhanja održane u Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli naišle su na veliko oduševljenje. Sva pripremljena jela su u rekordnom vremenu „nestajala sa tanjira“, a posjetioci su pomno pratili proces pripreme jela kako bi kod kuće mogli da naprave isto.

„Dosadašnje tri radionice su protekle u fenomenalnoj atmosferi. Posjetioci su se najviše oduševili malim trikovima - zdravim alternativama, poput agava sirupa koji odlično mijenja šećer uz koji je obrok i više nego ukusan a istovremeno mnogo zdraviji. Oduševilo me to, što su, pored recepata za jela koja smo na licu mjesta pripremali, tražili i druge savjete, raspitivali se o namirnicama i njihovom kombinovanju“ zaključio je Mukača. 

Za pripremu zdravih jela kod kuće definitivno će pomoći recepti i savjetnik o balansiranoj ishrani sa savjetima nutricionista, kojeg će svako ko posjeti radionicu dobiti na poklon.

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za trinaest godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija sa 719 zaposlenika i 75 prodavnica u 43 grada te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2018/19. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 188,2 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata preko 14.000 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača. Među dm robne marke spadaju Balea, alverde, Mivolis, trend IT UP, Denkmit, babylove, dmBio i mnoge druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.