18.8.2022. 15:41
0
Ljudima se čini da je McDonald's smanjio hamburgere: ‘Ne sjećam se da je bio ovako mini’
McDonald's je demantovao da se njegovi hamburgeri smanjuju nakon tvrdnji kupaca da su porcije s njihova jelovnika manje nego što su bile, piše Daily Mail.

Na Facebooku se povela rasprava nakon što su kupci primijetili značajnu razliku u veličini Fileta-O-Fisha, McChickena i hamburgera s govedinom.

“Je li McDonald's Filet-O-Fish uvijek bio ovako malen? Ne sjećam se da je bio ovako mini, dječje veličine?!”, napisao je jedan kupac u Facebook grupi koja prati cijene.

Gurmani su se složili s njim u komentarima te su primijetili da su hamburgeri u McDonald'su sada “supermali”.

“Prenapuhana cijena… Mrvica hrane”, napisao je drugi.

No, nisu svi uvjereni da McDonald's smanjuje svoje hamburgere, a jedan je član grupe rekao da je Filet-O-Fish iste veličine otkad zna za sebe.

Glasnogovornik McDonald'sa rekao je da “nije bilo promjena u veličini hamburgera”.

“Posvećeni smo tome da našim kupcima nudimo hamburgere izvrsne kvalitete i velike vrijednosti koji sadrže 100 posto piletine koju je odobrio RSPCA i 100 posto australske govedine”, istaknuo je.

Podsjetimo, prije dvije godine popularni lanac brze hrane jedan je nezadovoljni kupac optužio da je smanjio cheeseburgere nakon što je fotografirao jednoga od njih te ustvrdio da je “jedva veći od njegova palca”.

Iz McDonald'sa su tada priznali da su promijenili veličinu peciva kao dio procesa inovacije i ulaganja. “Ukupna težina naših burgera ostaje nepromijenjena… Novo pecivo je iste težine, s malo drugačijim omjerima”, saopćili su.



(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.