1.3.2023. 16:10
0
Želite uštediti prilikom kupovine: Korisni trikovi kako bi prošli i do 50 posto jeftinije
FOTO: Ilustracija
Ne kupovati s praznim želucem dobar je savjet za kupovinu, ali postoji više trikova za uštedu novca prilikom kupovine, a njemački mediji objavili su neke koje su kupcima otkrili prodavači supermarketa.

Je li jeftinije kupovati ujutro nego navečer?

Mnogi se pitaju mijenjaju li se cijene u trgovinama ovisno u kojem dobu dana kupujete. Dakle, povećavaju li se cijene navečer? Uz pomoć digitalnih cijena, to bi bilo neprimjetno i moguće. Ali i previše složeno, potvrdilo je nekoliko insajdera za njemačke medije.

Čak iako bi se cijene mogle mijenjati digitalno u blagajni, ostale je potrebno promijeniti ručno. A to bi bilo previše složeno i trebalo bi previše vremena – stoga ovo pravilo ne vrijedi za supermarket.

Osim toga, upućeni objašnjavaju, većinu cijena je navedena od strane trgovačkog lanca, tako da pojedine podružnice nemaju nikakvog prostora za korekciju cijena.

Ne pratite slijepo brošure

Često se preporučuje obratiti pažnju na brošure supermarketa i diskonta. Međutim, roba navedena u brošurama nije uvijek najpovoljnija.

U nekim se slučajevima roba redovno nudi kod drugog trgovačkog lanca po još nižoj ponudi. Ponekad je roba jednostavno označena kao posebna ponuda, ali se nudi po zajedničkoj cijeni.

Usporedba cijena u svim trgovačkim lancima može se pokazati boljom, nego praćenje samo pojedinih ponuda u brošurama.

Pomno pogledajte kupone i kodove s popustom

Kodovi s popustom i kuponi mogu potaknuti bespotrebnu kupovinu. Ne dopustite da vas postotak zaslijepi.

Izračunajte tačno vrijedi li ponuda zapravo, kao i zadovoljavate li uvjete za popust. Odvažite trebate li kupiti dodatni proizvod kako bih ostvarili popust? Je li isti proizvod kod konkurencije jeftiniji?

Hrana je posebno jeftina u ovo doba dana

Čak i ako povrće i voće u subotu navečer izgledaju manje svježe, ono i dalje može biti ukusno i definitivno jeftinije.

Poznato je kako cijene padaju u određeno vrijeme u danu. Većina manjih supermarketa i diskonata smanjuje cijene neprodanog voća i povrća. Cijena može pasti do 50 posto do dva sata prije nego što se trgovina zatvori.

Između 30 i 50 posto popusta na svježu robu

Prije nego što određenoj robi istekne rok valjanosti, roba se često prodaje u pola jeftinije.

Proizvodi s rashladnih polica poput kobasice i sira ponekad su dostupni do 30 posto jeftinije. Međutim, to rjeđe ovisi o doba dana, već o danu u tjednu: u subotu ili prije praznika možete se nadati dobroj ponudi, piše Fenix magazin.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.