Na društvenim mrežama objavljen je račun iz jednog cazinskog restorana na kojem cijena porcije ćevapa (10 ćevapa u lepinji) iznosi 9 KM, dok je “extra dodatak”, kako je navedeno na računu, a radi se o sjeckanom luku, dodatnih 1 KM.
Mnogi su u nevjerici da se luk, koji je dosad bio sastavni dio ćevapa, počeo dodatno naplaćivati.
Međutim, sama cijena velike porcije ćevapa je izuzetno visoka s obzirom da je cijena iste porcije u Sarajevu od 8 d0 10 KM, naravno, bez dodatnog plaćanja luka.
Podsjećamo, ugostitelji širom BiH upozoravaju da bi moglo doći do poskupljenja kako ćevapa, tako i ostale restoranske hrane jer tvrde da je to poslovni potez na koji će biti primorani zbog rasta cijene mesa i situacije na tržištu.
Poskupljenja koja su najavljena prije Nove godine, sada su postala stvarnost.
Nažalost cijene svih namirnica i tradicionalnih jela kako u Sarajevu tako i drugim gradovima BiH su povećane.

Sarajevski ćevapi mala porcija sa 3,50KM povećana je na 4KM, dok je velika porcija sa 7 KM, povećana na 8 KM, sudžukice mala porcija 5KM dok je šnicla 9,50KM.
Nekad su ćevapi bili i 2 KM, pa se vremenom cijena povećavala za 0,50KM, da bi danas imali cijenu od 4 KM. S obzirom na poskupljenja cijena mesa, očekivana su povećanja cijena u svim ćevabdžinicama.
(Admir O.)