9.11.2023. 16:26
0
Kako razbiti jaje da se ljuska ne raspadne
Razbijanje jaja često može da ostavi nered u kuhinji, a nije rijetko i da ljuska jajeta završi ponekad u korici vaše torte. Jedan trik razbijanja jaja riješiće vas tog problema.

Kada kucnete svježe jaje o ivicu činije, ne razbijate samo ljusku. Tanka membrana koja okružuje bjelance i žumanca takođe puca, dozvoljavajući sitnim komadićima ljuske da se pomiješaju sa tečnošću jajeta i dodaju neželjeno hrskanje jelu.

Umjesto toga, razbijte jaje na ravnoj površini. Na taj način, membrana ostaje netaknuta, što znači da nema ljuske u vašem jelu.

Kako razbiti jaje da se ljuska ne raspadne?

Držite jaje u jednoj ruci i snažno ga lupite o tvrdu ravnu površinu poput radne.

Provjerite mjesto gdje je puklo jaje: trebalo bi da vidite udubljenje i jednu bočnu pukotinu.

Stavite palčeve na obje strane pukotine i nježno razdvojte školjku. Bilo koje krhotine će se zalijepiti za membranu, a neće pasti u posudu, piše "Realsimple.com".

(Ajdin B.)

Jaja
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.