27.11.2015. 16:41
1
Građani Sarajeva se jučer žalili na ogromne gužve: Pogledajte šta smo danas zatekli na raskrsnici u Briješću
Zbog izgradnje mosta na dionici prije kružnog toka u Briješću, saobraćaj će biti obustavljen do kraja 2015. godine. Iako je jučer najavljeno da će to prouzrokovati velike gužve na ulazu u Sarajevo iz pravca Rajlovca prema gradu (što se i dogodilo jučer ujutro), očito je da od toga neće biti ništa, što je dobra vijest za vozače.

Danas smo posjetili ovu lokaciju i to u vrijeme kada se po običaju mogu očekivati najveće gužve. Očekivali smo još veće gužve pošto se radi o terminu kada se na sarajevskim cestama nalazi možda i najveći broj automobila, ali i zbog toga što je posljednji radni dan u sedmici, kada su inače itekako uobičajene gužve u glavnom gradu BiH, te na njegovim ulazima/izlazima.

Ipak, to se očito neće dešavati tokom izgradnje mosta na maločas spomenutoj lokaciji, iako su jučer zabilježene ogromne gužve. To možemo pripisati, vjerovatno, neinformisanju građana koji su danas očito izabrali alternativne pravce.

Od jučer ujutro saobraćaj iz pravca Rajlovca prema Stupu u potpunosti je preusmjeren kroz ulicu Safeta Zajke zbog izvođenja radova na rušenju mosta koji se nalazi prije kružnog toka koji se spaja na autoput. Iako su građani jučer bili ogorčeni zbog gužvi koje su nastale, danas na ovoj lokaciji imamo sasvim drugu priču, u šta se možete uvjeriti u našoj fotogaleriji.

Kada je u pitanju rušenje starog mosta, radi se o potpunom rušenju mosta, jer je postojeći u takvom stanju da se nalazi na skeli, a nakon toga će uslijediti izgradnja novog mosta. Radnici koji rade na ovoj lokaciji su nam poručili kako se okončanje radova, uz nešto povoljnije vremenske uslove, mogu očekivati za 50-ak dana.

Izvođači radova savjetuju građanima da koriste novootvorene zaobilaznice do završetka radova na ovoj lokaciji. U narednoj galeriji pogledajte kako je danas u 16:00 sati izgledala ova sarajevska lokacija.

Novinar: Haris Ahbabović
Foto: Haris Ahbabović / Source.ba

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.