4.1.2016. 17:46
4
Iz KJKP "Rad" poručuju: Očekivanja građana Sarajeva su nerealna
Snježne padavine iznenadile su brojne zimske službe širom Bosne i Hercegovine. Saobraćaj se na većini puteva u našoj zemlji odvija usporeno zbog ugaženog snijega i leda koji se nalaze na kolovozu.

Kada je u pitanju situacija u Kantonu Sarajevo, konkretno u gradu Sarajevu, većina glavnih saobraćajnica je već od jučerašnjeg dana očišćena. Ahmed Đipa, glasnogovornik KJKP "Rad", tvrdi da veliki problem uposlenicima Rada predstavljaju nepropisno parkirani automobili u Sarajevu, kao i to da su očekivanja građana ponekad sasvim nerealna.

Kada je u pitanju ostatak zemlje, dionice na kojima se savjetuje nešto sporija i opreznija vožnja su: Sarajevo-Rogatica, Vlasenica-Han Pijesak, Bugojno-Kupres-Livno, Tomislavgrad-Šuica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik-Bugojno,  Donji Vakuf-Travnik, Trnovo-Dobro Polje, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać i Bosanski Petrovac-Drvar.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Trenutna zadržavanja su između 30 minuta i jednog sata. 

Što se tiče Kantona Sarajevo, zbog izvođenja neophodnih sanacionih radova obustavljen je saobraćaj u ulici Mehe Porobića (od raskrsnice sa ulicom Oteška do raskrsnice sa ulicom Bare kod Stupa), a vozila saobraćaju alternativnim pravcem. Zbog izvođenja neophodnih radova usporeno se saobraća u ulici  Skenderija.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Igor Lončarević
Montaža: Igor Lončarević

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.