12.2.2016. 17:28
4
"Ja sam 31 godinu bio direktor hotela 'Maršal', bogati ljudi dolaza radi snijega, sve ostalo osim snijega je ubleha"
Za Source.ba portal danas je govorio Zahid Bešović, dugogodišnji turistički radnik i donedavni direktor hotela "Maršal" na Bjelašnici.

Na početku intervjua je bilo govora o propaloj zimskoj turističkoj sezoni, koja se posebno tiče Bjelašnice. Također je bilo govora i o razlozima propadanja iste sezone. Bešović kao glavni razlog prodanja ove sezone navodi nedostatak snijega i padavina.

Sa Bešovićem smo razgovarali o njegovoj nedavnoj izjavi da nam je "utjeha što snijeg nije pao ni u regionu ili Austriji", a bilo je govora i o topovima za pravljenje snijega koji se očito ne koriste u posljednje vrijeme. Naš sagovornik ističe da oni nisu funkcionalni na ovakvim temperaturama.

Dotakli smo se idealnih uslova za razvoj zimskog turizma u Sarajevu, a koji nisu iskorišteni na najbolji mogući način.

Zahid Bešović je dugogodišnji turistički radnik koji je većinu svog radnog vijeka proveo na mjestu direktora hotela "Maršal" na Bjelašnici. Na toj funkciji je bio 31 godinu. Od nedavno je otišao u penziju.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Alen Alilović
Montaža: Haris Ahbabović

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.